Думки політиків та виборців.

ill 01

Чому так важливо вимагати від кандидатів у народні депутати програмний законопроект?

В країні квітне президентська диктатура і корупція. Цю систему будували тридцять років. Українці не погоджувалися, виходили на Майдан, але значних результатів не отримали, бо не було змін у законодавстві. Два Майдани, війна, міняються Президенти, а стара корупційна система працює, як годинниковий механізм. Наша мета вимусити кандидатів у народні депутати прийняти необхідні для нас закони.

Бо прийняття будь-якого законопроекту що стосується демократичних перетворень в системі керування країною, це буде невеличкий, але крок вперед. Якщо цю вимогу внести у Виборчий кодекс і вимагати від всіх кандидатів, то це вже стане рухом вперед.

 АНАЛІЗ СИТУАЦІЇ.

Про що думають політики і виборці:

 Політики           Виборці
Політики не будуть  ламати систему на якій заробляють гроші   Виборцям потрібно переформувати країну, для цього потрібно прийняти програмний законопроект.
Політики йдуть у Верховну Раду, щоб законно дерибанити державний бюджет   Виборцям потрібні зміни в системі керування державою, щоб подолати корупцію, щоб не розкрадали податки, які зароблені важкою працею.
Безвідповідальність перед законом надихає політиків на злочинні дії.   Виборці голосують за політиків і хочуть мати гарантії, що коли політики отримають владні повноваження, вони приймуть програмний законопроект.
Вони вважають, що правити будуть вічно.   Виборці прагнуть, щоб не голосування за програмний законопроект, мало наслідки для посадовця - відкликання з посади.
 

Увага!

Якщо Ви вже дочитали до цього місця, то мабуть ця тема Вас цікавить і Ми Вас наполегливо запрошуємо висловитися з приводу Теми цієї статті, або в кінці статті у Коментарі, або відправте листа на нашу поштову скриньку Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її. будемо вам дуже вдячні.
 

ПЕРЕД ВИБОРАМИ.

Про що думають політики і виборці:

 Політики           Виборці
Класна система, щоб заробляти додаткові величезні гроші.   Треба розділити гілки влади та побороти корупцію.
Невеличкий шматок від державного бюджету ніхто не помітить, а я буду багатою людиною.   Хто впровадить зміни? Чи можна  довіряти  кандидату?
Щоб я не робив на посаді народного дептата, мене ніколи не притягнуть до відповідальності.   Кандидат бреше чи реально буде щось робити? Потрібні гарантії виконання.
Посада супер, треба втриматися, якомога довше.   Якщо не виконає обіцяне, як відкликати з посади?

 

ПІСЛЯ  ВИБОРІВ.

Про що думають політики і виборці:

 Політики           Виборці
Програмний законопроект, як кістка у горлі. Щоб отримати посаду, а потім утриматися, треба підтримати і впровадити один з програмних законопроектів. Це маленька прикрість, але все інше (посада, дивіденди) залишається.   Вперше кандидати об’єдналися не за клановим приналежністю, а за ідеєю. Хоча видно, що не вірять. Байдуже, головне щоб прийняли законопроект, це крок вперед.
Цей програмний законопроект руйнує систему збагачення, але мені на каденцію вистачить.   Законопроект змінить майбутнє. Цей покидьок буде красти, головне, щоб проголосував за законопроект.
Відповідальність за голосування програмного законопроекту напрягає, але ще залишається можливість для моїх особистих справ та доходів.   Людина нікчемна, буде красти, але щоб утриматися, проголосує за програмний законопроект.
Щоб утриматися у Раді,  треба домовитися з колегами і проголосувати таки цей клятий  законопроект, а то втрачу не тільки посаду, а і дивіденди.   Таки проголосували за зміни! Це добре! Крок вперед зроблено!

 

Щоб все це відбулося, треба впровадити зміни у Виборчому кодексі та Законі про ЦВК, треба мати важелі впливу на народного депутата, бо зараз ситуація така:

СИТУАЦІЯ ЗАРАЗ.

Про що думають політики і виборці:

 Політики           Виборці
Класна система, щоб заробляти додаткові величезні гроші. Треба багато набрехати, щоб вибрали саме мене. Треба розділити гілки влади і побороти корупцію. Я розумію, що бреше, але я не можу на нього вплинути законим шляхом. Всі кандидати працюють на олігархів, інших кандидатів до виборів не допускають.
Невеличкий шматок від державного бюджету ніхто не помітить, а я буду багатою людиною. Треба домовитися, що я проголосую за їхній закон, а вони хай проголосують за мій. Хто впровадить зміни? Чи можна довіряти кандидату? Жодному кандидату немає довіри, жодний не запропонував важелі впливу на нього. Йому потрібно відпрацьовувати гроші, які витратив на нього олігарх.
Щоб я тут не робив, мене ніколи не притягнуть до відповідальності. Кандидат бреше чи реально буде щось робити? Гарантій виконання немає. Механізму відкликання немає. Відчуваю себе стороннім спостерігачем.
Посада супер, треба втриматися, якомога довше. Якщо не виконає обіцяне, як відкликати з посади? До виборів обіцяють золоті гори, після виборів, ігнорують.

 

Насправді безвиході немає, бо закони тоді легітимні, коли їх підтримує суспільство. Якщо суспільство скаже, що не хоче більше голосувати за старою системою, вийде на вулицю і покаже, що таких не одна і не дві особи, а тисячі, то керівники будуть вимушені прийняти наші умови. Зміни, які ми пропонуємо впровадити у Виборчому кодексі та Законі про ЦВК, дозволять привести у Верховну Раду не тільки гідних політиків, а і вимусити їх прийняти необхідні для нас закони. Детальніше дивіться у вкладинці «Важливі зміни». Це перший крок у боротьбі з внутрішнім ворогом.

Коментарі відсутні

Пов'язані матеріали

Кожен голос має бути врахованим

Кожен голос має бути врахованим

Економічні поради реформаторам.

Економічні поради реформаторам.

Image